Archívum
A 30 éves 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertje

A Zeneakadémián tartotta jubileumi koncertjét a 30 esztendeje született, Magyar Örökség és Hungarikum-díjas világhírű társulat, mely megalakulása óta már több mint ezer koncertet adott az ország legkisebb településének kultúrházától a világ számos híres koncertterméig.
Vonópárbaj – A 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének Koncertje
a Hilton Dominikánus Udvarban 2011-ben


2011-ben hagyományosan, már nyolcadik alkalommal lépett fel a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar vezető prímásaiból alakult kamaraegyüttes a páratlan panorámájú Hilton Dominikánus Udvarban.
A két részes koncert repertoárjában Brahms, Strauss, Bizet, Rossini, Liszt közkedvelt dallamai, továbbá olyan klasszikus művek csendültek fel, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsolt a zenekar, előadás módjában csak a "100 Tagúra" jellemző hangzásvilággal gazdagítva. A már jól ismert klasszikusok a 100 Tagú átiratában mindig fantasztikus élmény a hallgatóság számára. Az együttes vezető szólistái léptek fel ezen az esten (Buffó Rigó Sándor, Lendvai „Csócsi” József, Ifj. Berki László, Ökrös Oszkár), kiknek megunhatatlan, élvezetes előadása minden alkalommal, magával ragadja a közönséget.